Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на шайби с дебелина около 1 см, без да ги белите.
Поръсете ги с малко сол и сложете в гевгир, за да се отцеди горчивият им сок.
След това измийте добре и подсушете с кухненска хартия.
Наредете шайбите патладжан в тава, покрита с хартия за печене и направете леки разрези с остър нож.
Намажете ги със зехтин и сложете да се пекат в загрята фурна на 200 °C за 20 минути, докато омекнат.
През това време натрошете сиренето и обезкостете 10на маслини, които нарежете на ситно.
Щом патладжаните се запекат, извадете от фурната и намажете всеки от тях с по лъжичка доматен сос за пица. Аз ползвах домашен, който приготвям през лятото.
Върху соса сложете от натрошеното сирене и няколко резена маслини и поръсете обилно с настъргана моцарела кето пиците.
Върнете във фурната за още 10 минути, колкото моцарелата да се разтече и леко да се запече, и след това сервирайте тези вкусни мини кето пици от патладжан.
Бон Апети!