Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Мини кето пици от патладжан

Мини кето пици от патладжан

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Мини кето пици от патладжан
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Върнете във фурната за още 10 минути, колкото моцарелата да се разтече и леко да се запече за тези апетитни вкусни мини кето пици от патладжан."

Необходими продукти

  • патладжан - 2 бр.
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • сос за пица - 150 г
  • сирене - 100 г
  • маслини - 10 бр.
  • моцарела - 100 г настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на шайби с дебелина около 1 см, без да ги белите.

Поръсете ги с малко сол и сложете в гевгир, за да се отцеди горчивият им сок.

След това измийте добре и подсушете с кухненска хартия.

Наредете шайбите патладжан в тава, покрита с хартия за печене и направете леки разрези с остър нож.

Намажете ги със зехтин и сложете да се пекат в загрята фурна на 200 °C за 20 минути, докато омекнат.

През това време натрошете сиренето и обезкостете 10на маслини, които нарежете на ситно.

Щом патладжаните се запекат, извадете от фурната и намажете всеки от тях с по лъжичка доматен сос за пица. Аз ползвах домашен, който приготвям през лятото.

Върху соса сложете от натрошеното сирене и няколко резена маслини и поръсете обилно с настъргана моцарела кето пиците.

Върнете във фурната за още 10 минути, колкото моцарелата да се разтече и леко да се запече, и след това сервирайте тези вкусни мини кето пици от патладжан.

Бон Апети!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: