Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с песто и аспержи

Пиле с песто и аспержи

Пиле с песто и аспержи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Много вкусни пилешки филенца, които задължително да поднесете с чаша ароматно бяло вино"

Необходими продукти

  • песто - 2 с.л.
  • пилешко филе - 500 грама
  • пушено сирене - 100 грама
  • мариновани аспержи - 300 грама
  • хималайска сол
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разстелете измитите и подсушени пилешки филета върху плота.

Смесете зехтина с пестото и намажете филетата с ароматната смес. Поръсете с хималайска сол и наредете нарязаното пушено сирене по края на месото.

Накрая сложете по 3-4 аспержи и прегънете филетата на две, за да затворите плънката.

Прехвърлете пълнените филета в тава за печене. Полейте ги с малко бульон или вода.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете крехкото месо до готовност - около 20-тина минути.

Пилето с песто и аспержи е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: