Ezine.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Риба с лимон и подправки със салата от нахут

Риба с лимон и подправки със салата от нахут

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Риба с лимон и подправки със салата от нахут2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • люти чушки - 1/2 ч.л. сухи
  • босилек - 1 ч.ч. пресен
  • риба - 4 бр. бяла по 200 г филета или др. вид
  • чесън - 2 скилидки
  • нахут - 800 г от консерва
  • бульон - 125 мл пилешки
  • чушки - 270 г печени червени (от буркан)
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесвате половината зехтин с лютите чушки и една трета от босилека. Направете цепнатини в кожата на рибата и я оваляйте в сместа от другите продукти.

След това я запържете в тиган с кожата надолу за около 2 минути, завъртете я и пържете още 3 минути. Извадете я в чиния и я оставете покрита за около 5 минути.

Останалия зехтин загрейте в същия тиган и запържете за около половин минута чесъна. Прибавете леблебията, бульона и чушките. Оставете да къкри, покрито за около 3 минути или докато бульонът се изпари.

През това време изстържете кората на лимона. Изстискайте го и прибавете 2 с.л. от сока към леблебията, заедно с кората. Подправете на вкус и добавете останалия босилек.

Поднесе рибата със салатата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: