Начин на приготвяне
Първо, смесвате половината зехтин с лютите чушки и една трета от босилека. Направете цепнатини в кожата на рибата и я оваляйте в сместа от другите продукти.
След това я запържете в тиган с кожата надолу за около 2 минути, завъртете я и пържете още 3 минути. Извадете я в чиния и я оставете покрита за около 5 минути.
Останалия зехтин загрейте в същия тиган и запържете за около половин минута чесъна. Прибавете леблебията, бульона и чушките. Оставете да къкри, покрито за около 3 минути или докато бульонът се изпари.
През това време изстържете кората на лимона. Изстискайте го и прибавете 2 с.л. от сока към леблебията, заедно с кората. Подправете на вкус и добавете останалия босилек.
Поднесе рибата със салатата.