Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Постна разядка от грах с праз

Постна разядка от грах с праз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Постна разядка от грах с праз
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
32 мин.
Порции
4
"Ароматна разядка, която да поднесете с препечени филийки"

Необходими продукти

  • праз - 100 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • замразен грах - 500 грама
  • кайенски пипер - 1 - 2 сухи чушлета
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • мента - 8 листенца + стръкове за украса
  • черен пипер - 2 щипки
  • зехтин - 70 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете граха до омекване. Отцедете и го охладете.

Междувременно наситнете чесъна и праза. Загрейте зехтина и ги запържете за 5 минути, като ги овкусите с щипка сол. Оставете да се охладят леко.

В подходяща купа сипете граха със задушените зеленчуци. Добвавете натрошените люти чушлета, ментата, лимоновия сок и овкусете със солта и черния пипер.

Пасирайте всичко, като не бива пюрето да е напълно гладко. Ако желаете, добавете 1-2 лъжици растителна сметана.

Овкусете разядката с още подправки на вкус - лимонов сок, сол и пипер.

Постната разядка от грах с праз е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: