Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Свинско с ориз на фурна по селски

Свинско с ориз на фурна по селски

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Свинско с ориз на фурна по селски
Снимка: Чародейката
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ох, любимото ни свинско с ориз е по-вкусно отвсякога с тази селска рецепта"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 10 зърна
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на порции.

Вари се в подсолена вода заедно с нарязани на едро глава лук и морков, цели стръкчета магданоз и зърна черен пипер.

Вари се до полуготовност (за около 15-20 минути след завирането, като периодично се отпенва). Месото се изважда, а бульонът е прецежда.

В тиган, в загрято олио се запържва за кратко 1 глава ситно нарязан лук и ситно нарязан малък морков. Добавя се оризът, запържва се за 3-4 мин, като се разбърква.

В тава се разстила оризът и се разпределя нарязаното на порции месо. Налива се от прецедения бульон (съотношение 1: 3 ориз бульон). Посолява се и се поръсва с черен пипер. Най отгоре се поставят малки кубчета масло.

Пече се свинското с ориз в предварително загрята фурна на 180-200°C до готовност.

След изваждане на ориза на фурна тавата се похлупва с кърпа или капак за около 10 минути, за да се задуши свинското с ориз на фурна по селски. Поръсва се с магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е топ!
19.09.2024 09:55
1