Сладоледена шоколадова торта

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Сладоледена шоколадова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"Тук ни уцелихте право в сърцето с тази сладоледена шоколадова торта"

Необходими продукти

  • бисквити - 1 опаковка, шоколaдови
  • масло - 70 - 80г
  • сладолед - 500г шоколaдов
  • За глазурата
  • мляко - 100 г кондензирaно
  • шоколад - 100г нaтурaлен
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 1/3 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За украса
  • бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло разтопете на водна баня и го смесете със смлените бисквити на гладка маса.

По дъното на форма за торта разположете сместа и за половин час я сложете в хладилника.

Във формата изсипете сладоледа и изравнете неговата повърхност.

След това отново сложете формата, но този път във фризера, за 2-3 часа докато се размрази добре.

Пригответе глазурата на водна баня разтворете начупения на парчета шоколад заедно със захарта, кравето масло, кондензираното мляко, ванилията и до плътен гладък крем го разбъркайте.

Тортата залейте с глазурата, изравнете повърхността ѝ по-бързо (много бързо се втвърдява), с филирани бадеми поръсете и отново я сложете във фризера.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: