Сладоледена шоколадова торта

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
29/10/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 985
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 опаковка, шоколaдови
  • масло - 70 - 80г
  • сладолед - 500г шоколaдов
  • За глазурата
  • мляко - 100 г кондензирaно
  • шоколад - 100г нaтурaлен
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 1/3 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За украса
  • бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло разтопете на водна баня и го смесете със смлените бисквити на гладка маса.

По дъното на форма за торта разположете сместа и за половин час я сложете в хладилника.

Във формата изсипете сладоледа и изравнете неговата повърхност.

След това отново сложете формата, но този път във фризера, за 2-3 часа докато се размрази добре.

Пригответе глазурата на водна баня разтворете начупения на парчета шоколад заедно със захарта, кравето масло, кондензираното мляко, ванилията и до плътен гладък крем го разбъркайте.

Тортата залейте с глазурата, изравнете повърхността ѝ по-бързо (много бързо се втвърдява), с филирани бадеми поръсете и отново я сложете във фризера.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар