Задушени гъби с чесън

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
28/04/2014
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 680
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 10 бр. (печурки)
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки (счукан)
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и изпържете в него гъбите, нарязани на четвъртинки. Пържат се няколко минути, като се разбъркват.

Добавете счукания чесън и лимоновият сок. Овкусете с черен пипер и сол. Пържете няколко минути, като разбърквате от време на време.

Сервирайте ястието, докато е топло, поръсено с магданоз.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар