Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран по свищовски

Пълнен шаран по свищовски

НикиНики
Новак
2358413k
Пълнен шаран по свищовски
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Много вкусен пълнен шаран, приготвен по автентична свищовска рецепта"

Необходими продукти

  • шаран - около 3.5 кг
  • масло - 125 г
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • лимон - 1.5 бр.
  • картофи - 500 г
  • лук - 500 г
  • чери домати - 200 г
  • подправка за риба
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шарана почистваме от люспите и вътрешностите и правим разрези.

В купичка си смесваме разтопеното масло, сока от единия лимона и подправката за риба, разбъркваме и намазваме шарана, оставяме за 1 час на хладно.

Картофите и лука почистваме и нарязваме на кръгчета.

Подреждаме ги в тавата заедно с нарязаните чери доматки. Нарязваме зелените подправки и пълним шарана.

Поставяме го върху зеленчуците и нареждаме върху него резенчета лимон.

Сипваме водата, покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

След това премахваме фолиото и запичаме.

Пълненият шаран по свищовски е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: