Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа с топчета по шанхайски

Спаначена супа с топчета по шанхайски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Спаначена супа с топчета по шанхайски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кайма - 200 г
  • спанак - 500 г
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • анасон - 2 зърна
  • джинджифил - 2 щипки
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се подправя с анасон, джинджифил и половината сол. Откъсват се парченца и се оформят месни топчета.

Топчетата се пускат едно по едно във вряща вода и се варят 20 минути.

Добавят се нарязаният спанак, останалата сол и олиото и се вари до готовност. Супата се сервира гореща.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: