Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушена целина по китайски

Задушена целина по китайски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Задушена целина по китайски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • целина - 500 г
  • зелен лук - 1 стрък
  • олио - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се измива, подсушава се и се нарязва на къси ивички.

Нарязаният на ситно лук и черният пипер се запържват в загрятото олио и се добавя целината.

Запържва се леко при непрекъснато бъркане и се добавя соевият сос и солта.

Похлупва се и се оставя да се задуши 10 минути.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: