Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран с орехи и карамел

Шаран с орехи и карамел

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Шаран с орехи и карамел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Микс от вкусове и аромати, който ще ви остави без думи"

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр.
  • орехи - 300 г
  • домати - 100 г
  • лук - 150 г
  • олио - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. Добавят се ореховите ядки и захарта. Щом започне да се карамелизира, се добавят настърганите домати.

Поръсва се с черен пипер, сол и накълцан магданоз. С тази смес се пълни изчистената и измита риба и се зашива, за да не изпада плънката.

Слага се в намазана с мазнина тава, гарнира се с половината лимон и се полива със сока от останалата половина, олиото и малко вода. Пече се до готовност в умерена фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: