Супа със спанак и раци

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Супа със спанак и раци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
7

Необходими продукти

  • спанак - 400 г
  • месо от раци - 300 г
  • бульон - 1. 5 л месен
  • олио - 1 с.л. сусамово
  • яйца - 1 бр. (само белтък)
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • джинджифил - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се кипва и се добавят виното, захарта, джинджифилът и разтвореното в малко вода брашно.

Бърка се непрекъснато и се сипват раците и нарязаният спанак. Поръсва се със сол и черен пипер и се добавя леко разбитият белтък.

Накрая се подправя със сусамовото олио.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: