Рибни кюфтета с плънка в гъбен сос

13/05/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се измива, нарязва се на парченца и заедно със сланината се смила. Каймата се осолява, добавят се накиснатият и изцеден хляб, 1 яйце и черният пипер. Разбърква се добре и се оставя за половин час на студено.

От каймата се късат парчета и се сплескват на мокра дъска. Напълват се с плънка от ситно нарязани и запържени в мазнина домати, чушки и кисели краставички, накълцан магданоз и нарязано на дребно сварено яйце.

Оформят се елипсовидни кюфтета, овалват се в брашно, поръсват се с галета и се нареждат в намазана с мазнина тава. Запичат се в умерена фурна и когато са готови, се заливат със сос, приготвен от нарязаните гъби, запържени в мазнина, брашното и лимонов сок.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
никнай
никнай
06.02.2016 23:40
Някаква си ала бала.
Незнам колко трябва да си извратен че да разсипваш филето за да направиш някакъв бъркоч.
С продуктите можеш да направиш едно много хубаво панирано филе с лечо върху канапе.
0
0