Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заек със сметана и бекон

Заек със сметана и бекон

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Заек със сметана и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • заешко месо - 2 кг
  • прясно мляко - 1 л
  • бекон - 100 г
  • масло - 5 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • моркови - 4 бр.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се накисва в прясното мляко и се оставя за 2 часа на хладно. След това се вади, измива се с топла вода, подсушава се и се правят разрези, в които се пъхват малки парченца бекон. Месото се натърква със сол и черен пипер.

Морковите се нарязват на кръгчета и се слагат в тава, намазана с мазнина. Месото се маже с разтопено масло, слага се върху морковите и се пече 30 минути в загрята на 220 градуса фурна.

След това температурата се намалява до 180 градуса и заекът се пече още един час, като постоянно се полива с гореща вода. Сметаната се смесва с брашното и малко сос от печенето. Всичко се кипва за 3 минути на котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: