ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Пилешка кесадия с моцарела и чушки

Пилешка кесадия с моцарела и чушки

Пилешка кесадия с моцарела и чушки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
23/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Чудно вкусни кесадии, които изчезват за секунди"

Необходими Продукти

  • червен лук - 1/2 глава
  • моцарела - 150 грама
  • тортили - 8 малки
  • пилешки бутчета - 500 грама (обезкостени)
  • печени чушки - 3 бр. обелени
  • царевица - 2 с.л. (от консерва)
  • масло - 30 грама
  • кимион - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л., пикантен
  • чесън - 1/2 ч.л. на гранули
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете пилешкото на ивички и ги оваляйте с лъжица олио.

Смесете посочените сухи подправки, след което натрийте хубаво пилето, за да се овкуси.

Нарежете на тънки ивички чушките, а лука направете на полумесеци. Нарежете на тънки шайби моцарелата.

Загрейте останалите две лъжици олио и запържете пилето. Сложете капак и го оставете да се задушава докато се изпари изцяло течността.

Извадете готовото пилешко.

В съшата мазнина запържете леко лука и чушките. Накрая добавете царевицата.

Накъсайте пърженото пиле на ситни късчета.

Пригответе тортилите и намажете всяка една с малко масло.

Загрейте тиган с незалепващо дъно и сложете една тортиля. Отгоре наредете част от пилето с чушките и лука. Сложете моцарела и похлупете с втора тортила, внимателно притиснете.

Запечете тортилата и от двете страни.

Процедирайте така с направата на всяка една кесадия. Нарежете ги на триъгълници и поднесете топли.

Пилешката кесадия с моцарела и чушки е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: