Начин на приготвяне
Пилето се измива хубаво и се подсушава. Кожата на пилето се отлепва внимателно в посока от шията към бутчетата, след което се отлепя по същия начин и откъм гърдите.
Пилето се поръсва хубаво отвътре и отвън със сол и черен пипер на вкус, маслото се нарязва на парченца и се разпределя равномерно във вътрешността на пилето и под кожата.
Поставя се в плика и се прехвърля в тава. Във вътрешността му се слагат нарязаните на пръчици моркови, целите глави чесън, половин лимон и клонките прясна мащерка.
Пликът с пилето се завързва и тавата се слага във фурната на средна решетка. Загрява се на 180 °C.
Пече се пилето се за около час и половина или до готовност.
Добър апетит с това Новогодишно печено пиле в плик!