Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Безмесни гювечета с моцарела и кашкавал

Безмесни гювечета с моцарела и кашкавал

Безмесни гювечета с моцарела и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Безмесни гювечета с моцарела и кашкавал е неустоима вегетарианска рецепта."

Необходими продукти

  • сладки картофи - 200 г
  • гъби - 200 г
  • маслини - 3 с.л. нарязани (без костилки)
  • царевица - 3 с.л. консерва
  • моцарела - 125 г
  • кашкавал - 80 г
  • универсална подправка - зеленчукова
  • домати - 1 бр.
  • зехтин
  • див лук - перца
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме картофите от обелките и ги режем на кубчета. Загряваме зехтин и ги сотираме за кратко.

Гъбите режем на филии и също ги сотираме за 2-3 мин. в мазнината.

В глинени гювечета слагаме от сотираните продукти, по 1 с.л. царевица, надребнени обезкостени маслини, парченца моцарела и резени домати.

Поръсваме със зеленчукова подправка и малко сол. Поливаме със струйка зехтин.

Печем нашите гювечета до приятен загар.

Малко преди да ги извадите ги поръсете с рендосан кашкавал.

При сервиране гювечетата се поръсват с див лук.

Безмесни гювечета с моцарела и кашкавал е неустоима вегетарианска рецепта.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: