Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Празнични пилешки бутчета

Празнични пилешки бутчета

Празнични пилешки бутчета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни пилешки бутчета за всеки повод"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 800 г (само долната част)
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • къри паста - 1 с.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват пресованите скилидки чесън, черният пипер, кърито, настърганата лимонова кора и нарязаният на ситно магданоз.

Накрая се прибавя киселото мляко, след което сместа се разбърква хубаво.

Пилешките бутчета се поръсват със сол и намазват с маринатата. Оставят се за два часа за да се овкусят.

В намазнена тавичка се подрежда пилешкото, а отгоре се поливат с останалата марината и поръсват с нарязан на дребно пресен магданоз.

Пилешките бутчета се пекат на 200 градуса за около 50 минути.

Празничните пилешки бутчета са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: