Начин на приготвяне
Свинската плешка се поръсва със сол. С помощта на остър нож се правят малки прорези в месото.
Скилидките чесън се почистват и разрязват на две. Морковът се обелва и нарязва на кръгчета. В направените прорези се поставят скилидките чесън и няколко кръгчета морков.
В купа се смесват майонезата, кетчупа и горчицата. Разбъркват се до еднородна смес, с която се намазва шпикованата плешка. Месото се оставя за около два часа в хладилник да се овкуси.
Гъбите се почистват и нарязват на филийки, а ако са малки, могат да се оставят цели. Слагат се на дъното на керамичния съд на уред за бавно готвене (може да се използва и гювеч).
Прибавя се една глава лук нарязана на полумесеци и останалият морков. Слага се сол на вкус, суха мащерка, черен пипер и брашно. Продуктите се разбъркват, налива се бялото вино и олиото.
Отгоре върху гъбите се поставя шпикованата плешка.
Уредът за бавно готвене се включва на първа степен за пет часа.
При бавното готвене печеното свинско става изключително крехко.
Хапнете и нека ви е вкусно с това апетитно печено - шпикована свинска плешка с гъби.