Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с фъстъчено масло

Ябълков сладкиш с фъстъчено масло

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Ябълков сладкиш с фъстъчено масло
Снимка: Росица Петрова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Чудесен ябълков сладкиш с фъстъчено масло с леко влажна структура."

Необходими продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • тръстикова захар - 150 г
  • портокали - 1 бр.
  • фъстъчено масло - 3 с.л. пълни
  • олио - 100 мл
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - 7 с.л. пълни
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • стафиди - 100 г
  • орехи - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета.

Изцедете сока на 1 портокал.

В купа сложете ябълките и прибавете към тях захарта. Разбъркайте.

След това прибавете последователно фъстъченото масло, фреша от портокал, олиото и содата, като разбърквате след всеки добавен продукт.

Прибавете също двата вида брашно, канелата, индийското орехче, бакпулвера и накрая стафидите.

Разбъркайте добре.

Получава се смес с гъста консистенция.

Покрийте правоъгълна форма за кекс с хартия за печене и изсипете в нея кейковата смес.

Поръсете сладкиша с орехови ядки, като леко ги притискате в сместа и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 190 °C с вентилатор за 40 минути.

За готовност на ябълковия сладкиш проверете с дървено шишче.

Готовия сладкиш охладете върху решетка и след това нарежете.

Чудесен ябълков сладкиш с фъстъчено масло с леко влажна структура.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: