Начин на приготвяне
Първо разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и млякото, като не спирате разбиването.
На части прибавяйте предварително пресятото брашно с какаото и бакпулвера. Когато получите хомогенна смес, добавете и ваниловата захар.
Сложете хартия за печене в тава и сипете вътре сместа. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата до готовност.
Междувременно пригответе захарта. За целта разтворете в млякото захарта и кипнете на котлона. Добавете пресятото какао и олиото, разбъркайте хубаво.
Залейте с горещия сироп вече охладения блат.
Оставете сиропирания сладкиш да поеме течността за няколко часа. Поръсете го с кокосови стърготини, нарежете и поднесете.
Сиропираният какаов сладкиш с кокос е готов.