Минестроне

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Минестроне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • праз - 1 стрък, нарязан на колелца
  • зехтин - 3 с.л.
  • целина - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • тиквички - 2 бр., на филийки
  • магданоз - 1 стрък
  • боб - 425 г, от консерва
  • домати - 400 г, от консерва
  • дафинов лист - 1 листче
  • бяло вино - 150 мл, сухо
  • макарони - 25 г
  • лимони - 1 бр.
  • пармезан - 40 г
  • зеле - 115 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се запържва в зехтина за 1 мин., прибавят се целината и тиквичките. Магданозът, бобът, доматите, бялото вино, макароните и 425 мл вода се прибавят.

Оставят се да врят около 7 мин. Измива се лимонът и се настъргва малко от неговата кора. Прибавя се зелето за около 5 мин.

Дафиновият лист се отстранява. Супата се сипва в купички, поръсва се с пармезана. Поднася се с препечен хляб и песто.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: