Пъпеш върху лед

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Пъпеш върху лед1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пъпеши - 2 бр.
  • портвайн - 1/2 ч.ч. (125 мл), сух
  • лед - натрошен, за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъпешите се разрязват хоризонтално на две половини, почиства се от семенната част. С лъжица за сладолед се издълбава вътрешната част на пъпеша, топлите от пъпеш се заливат с портвайн.

Изстудяват се в хладилника за 2 часа. Разбиват се кубчетата лед, който се слага в отделни купи.

Празните половинки на пъпеша се слагат върху леда, където се поставят половините на пъпеша, като всяка една половина се залива с марината.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: