Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плескавица»Сръбска плескавица с кашкавал

Сръбска плескавица с кашкавал

Сръбска плескавица с кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Страхотни плескавици, пълнени с кашкавал Насладете се"

Необходими продукти

  • агнешко було - 1 брой
  • кашкавал - 200 грама
  • кайма - 800 грама смес (свинско и телешко)
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 щ.
  • чубрица - 1 щ.
  • кимион - по желание
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го добавете към каймата. Сипете малко вода, овкусете с подправките и разбъркайте добре. Приберете в хладилника за няколко часа.

След това разделете овкусената кайма на 4 равни части.

Всяка една част разделете на 2. Разплескайте внимателно едната част и отгоре наредете кашкавал на тънки ивички. Отгоре покрийте с втората част кайма. Така процедирайте с цялата кайма.

Разделете агнешкото було на 4 и обвийте плескавиците.

Загрейте грил тиган или скара и изпечете плескавиците.

Поднесете ги с гарнитура по избор.

Сръбската плескавица с кашкавал е много вкусна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: