ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Печени миди с хамон

Печени миди с хамон

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
318
144
137
Печени миди с хамон
08/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо изтъркайте мидите и ги почистете добре. Оставете водата да заври в голяма тенджера, прибавете мидите и покрийте. Оставете ги да врят около 3 минути или докато се отворят.

Прецедете водата. Отворете мидите и ги извадете леко с лъжица, а след това ги върнете в долната черупка. Горната може да изхвърлите. Подредете ги в тава за печене.

Смесете маслото, шунката хамон, чесъна и лука в малка купа. С тази смес залейте мидите и ги изпечете на предварително загрята фурна, докато станат леко кафяви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: