Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд с домати на фурна

Паламуд с домати на фурна

ИскраИскра
Новак
924148
Паламуд с домати на фурна
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусен и сочен паламуд на фурна с лук и доматен сос Да ви е сладко"

Необходими продукти

  • паламуд - 1 риба
  • дафинов лист - 2 броя
  • домати - 600 грама (от консерва)
  • лук - 4 глави
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин - 2 клонки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на шайби паламуда. Овкусете всяко парче с черен пипер и сол, приберете в хладилника за 1 час.

Нарежете на шайби обеления лук. Сложете ги в тава и ги полейте с олиото. Добавете целите чеснови скилидки, дафиновия лист и овкусете с мащерката и розмарина.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете лука за 30 минути, извадете и сипете в тавата доматите. Отгоре наредете рибата.

Върнете тавата във фурната и изпечете рибата до готовност - около половин час.

Паламудът с домати на фурна е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: