Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд на фурна с домати

Паламуд на фурна с домати

Паламуд на фурна с домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пригответе си този вкусен паламуд с доматки на фурна и.... ни почерпете"

Необходими продукти

  • паламуд - 1 бр. /около 1 кг/
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • лук - 4 глави
  • домати - 4 бр.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 1/4 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/3 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме паламуда на парчета и го посоляваме. Може и да се остави цял.

Обелваме и измиваме лука и го нарязваме на филийки. Задушаваме го в олиото и водата до леко омекване. Изсипваме лука в тава и подреждаме отгоре парчетата паламуд. Поръсваме с черен пипер.

Нарязваме доматите на филийки и ги подреждаме върху рибата. Печем на 180 градуса 40 минути. Нарязваме магданоза на дребно и поръсваме. Подреждаме отгоре шайбички лимон.

Сервираме ястието от печена риба студено.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: