Калмари с портокал

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
103
140
22/05/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо433
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • калмари - 750 г
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • портокали - 2 ч.л. кора от портокал + портокалов сок 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. винен
  • кафява захар - 55 гр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • кориандър - 1 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срязвате калмарите в центъра, за да се отворят и ги режете на 5-сантиметрови парченца. След това ги смесвате с чесъна, червения пипер, кората от портокал, сока, оцета и зехтина. Покривате и оставяте в хладилник да престои.

Прецедете калмарите, но запазете маринатата. Пържите калмарите, докато станат меки и златисти. Изваждате ги от тигана и вътре слагате маринатата, докато заври. Намалете котлона и оставете да къкри за около минута или докато се сгъсти.

Накрая смесвате калмарите и маринатата с кориандъра и подправяте на вкус.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар