Ezine.bg»Рецепти»Салати»Зелева Салата»Салата от мариновано червено зеле и резене

Салата от мариновано червено зеле и резене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122195
Салата от мариновано червено зеле и резене1 / 2
13/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • хляб - 3 филии, на кубчета
  • зехтин - 4 с.л.
  • резене - 1 с.л., на семена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червено зеле - 500 г, мариновано
  • зелен лук - 4 стръка
  • чушки - 2 бр., червена и жълта
  • резене - 1/2 бр.
  • тиквени семки - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1/2 бр.
  • ементал - 100 г, на кубчета
  • сирене - 100 г, пушено
  • маруля - 4 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Хлябът се смесва с 2 с.л. от зехтина и семената от резенето.

Осолява се и се поръсва с черен пипер. Всичко това се прехвърля в тава за печене и се пече около 15 мин., след което се оставят да изстинат.

Смесват се маринованато зеле, зеленият лук, чушките и нарязаното резене, тиквеното семе и кимионът. Осолява се, добавя се черен пипер, зехтин и лимонов сок.

Прибавят се двата вида сирене. Листата от маруля се редят и се слагат смесените зеленчуци. Поръсва се с крутоните.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: