Ezine.bg»Рецепти»Салати»Хлебна салата с цвекло и картофи

Хлебна салата с цвекло и картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Хлебна салата с цвекло и картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чесън - 2 скилидки, нарязани на ситно
  • зехтин - 4 с.л.
  • картофи - 3 бр., обелени, на кубчета
  • люти чушки - 1 бр.
  • вода - 2 с.л.
  • цвекло - 400 г, швейцарско
  • хляб - 200 г, престоял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се запържва в с.л. от зехтина. Добавят се картофите, лютата чушка и водата.

Държи се около 10 мин., докато омекнат картофите. Цвеклото се вари в подсолена и вряща вода около 7 мин.

Изцежда се, добавят се картофите и хлябът. Разбъркват се добре и отново се връщат на котлона. Поръсва се със сол, пипер, зехтин.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: