Начин на приготвяне
За този вкусен шоколадов сладкиш - тип брауни, разтопете на водна баня шоколада и маслото, след което оставете леко да се охладят.
През това време разбийте яйцата с щипка сол и двата вида захар.
На тънка струя при непрекъснато бъркане добавете шоколадовата смес.
Пресейте брашното, какаото и бакпулвера и ги добавете на части, бъркайки с шпатула.
Накрая прибавете ядките и няколко лъжици ром.
Прехвърлете кейковата смес в тава, предварително покрита с хартия за печене, и сложете сладкиш да се пече в загрята на 180 °C фурна за около 30-35 минути, до суха клечка.
Готовия опияняващ шоколадов сладкиш охладете напълно, след което нарежете и поднесете с пресни малини или топка ванилов сладолед.
Бон Апети!