Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа с грах, месо и бекон

Супа с грах, месо и бекон

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Супа с грах, месо и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
9

Необходими продукти

  • грах - 350 г
  • свинско месо - 400 г
  • бекон - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 2 л пилешки
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, месото и беконът се нарязват и запържват в загрятата мазнина. Добавя се грахът и се залива с бульона.

Вари се до готовност на месото и се добавят нарязаните на кръгчета моркови и праз.

Супата се вари до омекване на морковите и се поръсва с черен пипер, сол и накълцан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: