Супа с грис и зелени галушки

06/07/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо320
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се разтваря в половин литър вода и се кипва. Сипва се грисът и когато се свари, се сваля от котлона и се добавя жълтък. Разбърква се и постепенно се добавя и разбитият на сняг белтък, олиото и нарязаният магданоз.

Долива се малко гореща вода и се пасира. Ястието се посолява и се връща на котлона. Ври около 10 минути при непрекъснато бъркане. Сервира се гарнирано с галушките, които се приготвят от магданоза, нарязан на ситно, смесен с олиото, солта и водата.

Всичко се оставя да заври и се добавя грисът. Вари се до сваряването му и с лъжица се взима от сместа и се пуска във вряща вода. Така се оформят галушките.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар