Зеленчуков омлет на кръгчета

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
67
69
29/06/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се мажат на филийки по дължина. Осоляват се, поръсват се с пипера и с 1 с.л. от зехтина. Пекат се около 4 мин. на грил-тиган от всяка страна.

Яйцето и жълтъците се разбиват, осоляват се, отново се поръсват със солта и черния пипер. В сгорещен зехтин се сипва с черпак 1/4 от сместа.

Трябва да се получат 4 малки омлета, като всеки се държи на огъня около 5 мин. и се пече от двете страни.

Върху тях се редят тиквичките, сиренето и аспержите. Навива се на руло с помощта на прозрачно фолио. Оставя се в хладилника около час, след което се реже. Поднася се със свежа салата.

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар