Начин на приготвяне
Нарежете глава кромид лук на ситно и го задушете в загрято олио и масло с малко вода за няколко минути, докато лука омекне.
Прибавете замразените зеленчуци.
Щом и те се задушат, добавете добре измития ориз за рецептата и запържете, като бъркате непрекъснато.
След като ориза стане прозрачен, прибавете 1 чаша горещ зеленчукова бульон или вода, както и всички подправки и сол на вкус.
Прехвърлете оризчето в тава и прибавете още 2 чаши бульон.
Сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 30-40 минути, до готовност.
Преди сервиране поръсете ориза със зеленчуци и шафран със ситно нарязан пресен магданоз.
Ястието е чудна оризова гарнитура към печено месце или самостоятелно вегетарианско основно.
Добър апетит!