Ezine.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Калкан плакия

Калкан плакия

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Калкан плакия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • калкан - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • брашно
  • чесън - 2 глави
  • лимони - 1/2
  • магданоз - 1/2 връзка
  • галета - 1 с.л.
  • сол
  • домати - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете калкана на дребно и го посолете.

Нарежете лука на ситно и го изпържете в олиото и малко брашно.

Сипете топла вода и в получения сос пуснете парчетата риба. Сложете и нарязаните скилидки чесън.

Покрийте рибата с резени лимон. Поръсете с галета и магданоз. Печете на предварително загрята умерена фурна.

Поднесете рибата, декорирана с кръгчета домати.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: