Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с миксер, като постепенно се налива 1/2 от млякото. След това постепенно се добавя смесеното с бакпулвера брашно. Поставят се зехтинът, риганът, 1/2 от чесънът и сол. Прибавят се по 1 - 2 лъжици от брашното, като се долива и от млякото, докато се смеси добре. (Тестото трябва да е по - гъсто от тесто за палачинки.) Оставя се да отпочине 5 - 10 минути.
Tопингът се приготвя, като в купа се разбъркат доматеното пюре, останалата 1/2 от чесънът, наситнените кисели краставички, виното, саламурата и чубрицата.
В загретия предварително гофретник се поставя от тестото, всяка порция се пече по 5 минути.Готовите гофрети се подреждат в тавичка, върху тях се разпределя топингът, отгоре се поставят парчета кашкавал.
Може да се поръсят с шарена сол, да се добавят бекон, гъби и други продукти по избор.
Пекат се около 10 минути в загрята до 220 градуса фурна.