Гофретена пица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
21/01/2013
"Страхотна идея, от която ще се възползваме веднага "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 289
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер, като постепенно се налива 1/2 от млякото. След това постепенно се добавя смесеното с бакпулвера брашно. Поставят се зехтинът, риганът, 1/2 от чесънът и сол. Прибавят се по 1 - 2 лъжици от брашното, като се долива и от млякото, докато се смеси добре. (Тестото трябва да е по - гъсто от тесто за палачинки.) Оставя се да отпочине 5 - 10 минути.

Tопингът се приготвя, като в купа се разбъркат доматеното пюре, останалата 1/2 от чесънът, наситнените кисели краставички, виното, саламурата и чубрицата.

В загретия предварително гофретник се поставя от тестото, всяка порция се пече по 5 минути.Готовите гофрети се подреждат в тавичка, върху тях се разпределя топингът, отгоре се поставят парчета кашкавал.

Може да се поръсят с шарена сол, да се добавят бекон, гъби и други продукти по избор.

Пекат се около 10 минути в загрята до 220 градуса фурна.

Стилен тиган за палачинки с керамично покритие 26 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Стилен тиган за палачинки с керамично покритие 26 см
16.99 лв.
Виж ››

Перфектните палачинки се правят с перфектния тиган за палачинки, а по случайност (или не) ние имаме такъв. Удобен за работа, лесен за почистване, с керамично покритие - това е вашият нов тиган за палачинки!

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар