Начин на приготвяне
За този безглутенов сладкиш, първо, започваме с изчистването на вишните от костилките, правим го внимателно, без да намачкаме обичам те много.
Взимам една дълбока купа, вътре счукваме яйцата, добавяме захарта и на максимум степен на миксера разбиваме хубаво, докато стане на пухкава бяла смес.
Добавяме бакпулвер, една чаена чаша мляко и ванилия. След като сме разбили хубаво сместа за сладкиша с вишни с тези добавки, лека-полека пресяваме брашното вътре и разбъркваме с дървена лъжица.
Намазаната хубаво форма поръсваме леко с безглутеново брашно и изсипваме сместа във формата за печене.
Прибавяме изчистените вишни и печем безглутенов сладкиш с вишни в предварително загрята фурна на 170 °C за около 40 минути.