Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с тиквички и аспержи

Лазаня с тиквички и аспержи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Лазаня с тиквички и аспержи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиквички - 800 г, нарязани на ленти
  • зехтин - 6 с.л.
  • хляб - 1 3/4 ч.ч., трохи
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • масло - 2 с.л. на парченца
  • лук - 5 глави, шалот
  • моркови - 2 бр., на кубчета
  • аспержи - 250 г, връхчета, на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 3/4 ч.ч. (180 мл)
  • пармезан - 1 ч.ч. (125 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Тиквичките се запържват в 2 с.л. от зехтина. Хлебните трохи също се запържват заедно с чесъна в 2 с.л. от маслото. Оставят се встрани.

Лукът и морковите също се запържват в останалия зехтин. Добавят се аспержите и сметаната за 10 мин. Осолява се.

Дъното на подготвена вече тава за печене се застила с тиквичките, след това със сместа от аспержите, трохите и пармезана. Пече се около 20 мин.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: