Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на дълги парчета. С острото на ножа направете леки диагонални прорези по повърхността на пилешките филенца (и от двете страни).
Добавете към пилешкото месо подправки по ваш вкус: сол, черен пипер, къри, 1-2 ч.л. соев сос, сос Уочестър, сушена мащерка, червен пипер.
Добавете пресованите скилидки чесън и жълтъците от яйцата и разбъркайте добре.
Оставете месото да се маринова поне за 30 минути. След това поръсете с нишестето и отново разбъркайте.
Разбийте с миксер белтъците с щипка сол до пухкава текстура.
Всяко парче месо се потапя в белтъка и се изпържва в тиган на средна температура в добре загрятото олио от всяка страна за около 1-2 минути.
Поднесете панирани пилешки филенца без брашно с млечно-чеснов сос и резен лимон.
Добър апетит!