ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба на грил тиган със средиземноморски сос

Риба на грил тиган със средиземноморски сос

Риба на грил тиган със средиземноморски сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
02/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Предложете нещо различно, вкусно и ароматно на семейството."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме сосчето за риба.

За целта загряваме зехтин и задушаваме в него скълцани чесън, чушка, маслини, аншоа. Готвим за около 2 минутки, след което добавяме разполовени чери доматки. Ако са малки, се оставят цели.

Готвим още 5 минутки и овкусяваме с каперси и лимонов сок.

Държим на огъня, докато течността в соса се изпари. Когато сосът се сгъсти, поръсваме със сол, черен пипер, магданоз.

Междувременно запичаме рибката на грил тиган и я сервираме с приготвения сос.

Риба на грил тиган със средиземноморски сос може да сервирате с бяло вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: