Патладжани с домати и извара на фурна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
28
4
58
02/03/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 758
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на дебели шайби. Посолете ги и ги оставете да се отцеждат.

След половин час ги изпържете в сгорещено олио. Наредете ги на пластове в тава, като между тях слагате домати, нарязани на колелца.

Поставете ястието за 30 минути в предварително загрята фурна. Наръсете патладжаните със сирене, черен пипер, магданоз и малко масло и ги върнете във фурната за още 10 минути.

Поднесете ястието охладено.

Релефна кръгла тава  28х8 см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Релефна кръгла тава 28х8 см.
12.79 лв.
Виж ››

Кръгла релефна тава, заради която ще ви се прииска да се потопите в света на сладкарството - и като дегустатор, и като майстор сладкар. Изработена от неръждаема стомана, кръглата тава е достатъчно голяма, за да побере продукти за сладкиш, с който да почерпите и съседите.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ники
Ники
28.02.2016 12:50
първо извара, после сирене, пишете ги тези рецепти като хората...
1
0
М.Стопнова
М.Стопнова
04.03.2014 21:39
На снимката се вижда някакъв сос,той как се получава?Да не пропускате нещо в рецептат като доматен сос например?И какво всъщност се слага сирене или извара,и кашкавала който се вижда на снимката кога се слага?
4
0