ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Зелена супа с лапад и праз

Зелена супа с лапад и праз

ЗорицаЗорица
Новак
1615004k156
Зелена супа с лапад и праз
Снимка: Зорица
1 / 2
18/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Сервирайте я топла в студените дни или охладена - в жегите. Всякак е вкусна!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • праз - 3 стръка
  • киселец - 3 ч.ч. наситнен
  • булгур - 1/4 ч.ч.
  • лапад - 2 ч.ч. наситнен
  • зелен чесън - 2 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 1.5 л
  • масло - 60 г
  • джоджен - 4 с.л. наситнен
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща дълбока тенджерка слагаме двата вида мазнина - масло и олио.

В тях задушаваме зелените - праз, зелен чесън киселец и лапад.

Когато омекнат, слагаме 1.л. брашно, доливаме гореща вода и изчакваме, докато гозбата заври.

Тогава слагаме ориза за супата и булгур, които трябва да къкрят около 20 минути, или докато се сварят.

Тогава овкусяваме с черен пипер, сол, джоджен.

Зелена супа с лапад и праз сервираме с кисело мляко или сметана.

Уникална супичка, пълна с полезни съставки!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: