Крем супа от грах

Джовани
Джовани
Новак
19/05/2009
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 963
  • Преглеждания за месеца328
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязания лук се изпържва в 40 гр. масло, прибавят се нарязаните шунка и целина и се изпържва. Добавят се граха, сол, запържва се леко, наливат се 3 ч.ч. (600 мл) вода и се задушава около 20 минути.

Супата се прецежда, шунката и зеленчуците се смилат с машинка за мелене на месо, притопля се и непосредствено преди поднасянето се прибавя прясното мляко, при което супата се затопля почти до възваряване.

Кифлите се нарязват на парченца с дебелина 7 мм, изпържват се в масло, поръсват се с настъргано сирене и се пекат малко под грил или в гореща фурна. Част от тези хапки се прибавят в супата, а останалата част се поднася отделно в подходящ съд.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван
Иван
04.10.2010 15:22
Готина супа от грах и става лесно и вкусно.
0
0