Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Домашни кроасани с локум

Домашни кроасани с локум

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Домашни кроасани с локум
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Вкусни домашни кроасани за семейна закуска"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • суха мая - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • локум - 150 г
  • захар - по желание, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си изсипваме брашно и си оформяме кладенче като в него изсипваме сухата мая, олиото, меко маслото, топло прясно мляко, солта, захарта и яйцата.

Яйцата предварително сме си ги разбили.

Всичко това разбъркваме с вилица.

Загребваме си от брашното и започваме да си месим тесто за кроасани.

Получава се меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да втаса за около 30 минути

След това разделяме на две части, като всяка една разточваме на кора и нарязваме на 8 сектора.

Нарязваме си локума на парчета и си го поставяме върху всеки триъгълник.

Всеки един триъгълник, на който сме поставили локум, навиваме на кифли.

Нареждаме в тава, която сме покрили с хартия за печене на разстояние една от друга.

Отгоре намазваме с разбит жълтък и поръсваме със захар по желание домашните кроасани.

Поставяме в печката и печем домашните кроасани с локум на 180 градуса до желаният загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: