ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Моят пролетен тарт

Моят пролетен тарт

EvgeniaEvgenia
Новак
3313052120
Моят пролетен тарт
Снимка: Evgenia
1 / 6
11/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Неустоим пролетен тарт - ето как се приготвя"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 г бяло (или колкото поеме до меко тесто)
  • брашно - 70 г бадемово
  • кайсии - 400 г може и череши, ягоди, малини
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 200 г (или малко повече за който обича по - сладко)
  • ванилия - 1/3 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • нишесте - 1 с.л. ванилия
  • краве масло - 100 г меко
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с кафявата захар. Добавяме мекото масло и пресятите брашна с бакпулвера и ванилията, като омесваме меко тесто.

Разделяме тестото на две равни половини, като едната половина тесто поставяме в купа и в камерата да стегне за 30-40 минути. Другата половина от тестото разстиламе върху тава за пай (d=28 см), покрита с пергаментова хартия.

Поръсваме тестото с половината лъжица нишесте (който обича по-сладко, може да поръси и с 1-2 с.л., пудра захар или малко повече) и нареждаме кайсиите.

После поръсваме кайсиите с останалото нишесте и по желание с малко пудра захар. След като стегне втората половина от тестото, го настъргваме с ренде равномерно върху кайсиите. Печем апетитния плодов тарт в предварително загрята фурна до 170 градуса, до готовност (45-60 минути).

Моят пролетен тарт поръсвам с пудра захар.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: