Начин на приготвяне
Свинското месо нарязваме на хапки. Обелваме картофите и ги нарязваме.
Почистваме морковите и тях нарязваме на колелца.
В тенджерка загряваме олиото, сипваме нарязания лук и месото.
Запържваме до побеляване.
Към тях добавяме картофите, като разбъркваме и овкусяваме със солта и черния пипер.
Доматеното пюре го прибавяме заедно с червения пипер.
Сипваме топла вода да покрие продуктите и добавяме граха и морковите.
Оставяме да се вари на умерен огън да готовност на месото.
Поръсваме манджата с магданоз и оставяме още малко да покъкри.
Ако ни се види рядко ястието, си го сгъстяваме с кашичка от 1 с.л. брашно, размито с малко вода.
Свинското с грах, картофи и моркови е много вкусно!